18.12.09

Music albums: Top 20 of 2009 & '00s >>> #02


#02 >>> '00s >>> The National - Alligator



Παίδεψα τον εαυτό μου σχετικά με το αν θα έπρεπε να μπει 1ο στη λίστα μου για τη δεκαετία (το άλμπουμ που τελικά είναι στο n.1 το κέρδισε στις τοσοδά προσωπικές λεπτομέρειες). Εδώ στη n.2 θέση θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε από τα τελευταία 3 άλμπουμς των National (sad songs for dirty lovers, boxer), ωστώσο διάλεξα το alligator, γιατί μ'αυτό είχα την πρώτη επαφή μαζί τους. Μελωδίες, στίχοι με αρχίδια και μια μεθυστική φωνή. Όσο για τα τραγούδια τι να πρωτοπώ: Karen, lit up, friend of mine, Mr. November, Daughters of the Soho riots, secret meeting, baby we'll be fine, all the wine, city middle και φυσικά το Abel. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θησαυρός από τους National στη δεκαετία των '00s. Αν συνεχίσουν έτσι κάποια στιγμή θα γίνουν ιερά τέρατα (και ελπίζω να συνεχίσουν να γράφουν τέτοιες κομματάρες).

The National - Abel



The National - Daughters of the Soho riots



The National - Friend of mine




#02 >>> 2009 >>> Julian Plenti - ...is the skyscraper



Ομολογώ πως δεν το περίμενα αυτό από τον Paul Banks. Ίσως επειδή είχα κάπως ξεγραμμένους τους Interpol μετά από το τελευταίο τους άλμπουμ. Στο solo άλμπουμ του ως Julian Plenti κατάφερε να κρατήσει αμοίωτο το ενδιαφέρον μου από την πρώτη ακρόαση μέχρι σήμερα. Από τους λίγους δίσκους της χρονιάς που ακούγονται ολόκληροι.

Julian Plenti - Games for days



Julian Plenti - On the esplanade



Julian Plenti - Madrid song



Υ.Γ.1 >>> Το blog-όψήφισμα συμβαίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και είναι μία ιδέα του gone4sure. Στις 20/12 τελειώνει η ψηφοφορία με το #1 του καθενός από τους 84 συμμετέχοντες. Λίγες μέρες αργότερα, θα καταμετρηθούν οι ψήφοι και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα!
Y.Γ.2 >>> Για όσους θέλουν να βλέπουν συγκεντρωμένα τα ψηφιζόμενα κάθε μέρα albums, ο lkrory21 αναλαμβάνει να τα ρίχνει εδώ.

No comments: