11.12.09

Music albums: Top 20 of 2009 & '00s >>> #09


#09 >>> '00s >>> Architecture in Helsinki - In case we die



Τι να ειπωθεί για αυτή την τρελοπαρέα. Φτάνει να πω ότι ξέρουν τις καλύτερες συνταγές για να φτιάχνουν POP διαμάντια. Κύριο συστατικό το fun και τα πολλαπλά φωνητικά. Σε αυτή τη θέση του top20, θα μπορούσε να είναι και το "a place like this" τους. Τέλος να πω ότι το album συνοδεύει τέλεια βόλτες στη Βιέννη... δοκιμάστε το!
Ας μιλήσουν τα τραγούδια: It's 5 (feelgood όσο δεν πάει άλλο, love at first sight), tiny paintings ("I 've found you in the lost and found..."), wishbone (τα πόδια σου δεν θα μείνουν ασυγκίνητα), do the whirlwind (ένα από τα απόλυτα pop-anthems των '00s), the cemetery (μόνο αυτοί και οι Of Montreal θα μπορούσαν να γράψουν κάτι τέτοιο), what's in store (το καλύτερο όμως το κρατάνε για το τέλος)...

#09 >>> 2009 >>> Jason Lytle - Yours, truly the commuter



Τρελή επιστροφή φέτος για τον Jason Lytle: Νέο album, συμμετοχές εδώ ("dark night of the soul") και εκεί ("hold time" του M.Ward) και μέ ένα Χριστουγεννιάτικο, ορχηστρικό album που έδωσε πριν λίγες μέρες δωρεάν από το site του. Παραμένει σε φόρμα πάντως ο μπαγάσας. Δεν έβγαλε το νέο sophtware slump, αλλά περιμένω ακόμα πολλά από την πάρτη του.
Ας μιλήσουν τα τραγούδια: ομώνυμο track ("I'm coming home", κλασσικό του κόλλημα από τις ένδοξες μέρες των grandaddy), brand new sun (μελαγχολία στο κόκκινο), birds encourage him (και η εμμονή με τη φύση, ξανά παρούσα), it's the weekend (πολλά κοινά με grandaddy εποχής "summer here kids"), you're too gone (ίσως το ομορφότερο κομμάτι του album)...

Υ.Γ.1 >>> Το blog-όψήφισμα συμβαίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και είναι μία ιδέα του gone4sure. Στις 20/12 τελειώνει η ψηφοφορία με το #1 του καθενός από τους 84 συμμετέχοντες. Λίγες μέρες αργότερα, θα καταμετρηθούν οι ψήφοι και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα!
Y.Γ.2 >>> Για όσους θέλουν να βλέπουν συγκεντρωμένα τα ψηφιζόμενα κάθε μέρα albums, ο lkrory21 αναλαμβάνει να τα ρίχνει εδώ.

No comments: