14.12.09

Music albums: Top 20 of 2009 & '00s >>> #08


#08 >>> '00s >>> Andrew Bird - ...& the mysterious production of eggs



Ο ήχος του Andrew Bird έσκασε στα αυτιά μου σαν βόμβα μέσα στο 2005. Δεν τον ήξερα, δεν είχα ακούσει τίποτα δικό του πριν το "eggs" και ήταν μεγάλη έκπληξη. Από εκεί και ύστερα φυσικά τον έχω λατρέψει. Το "eggs" ωστώσο νομίζω πως παραμένει ως το απόλυτο αριστούργημά του.
Ας μιλήσουν τα κομμάτια: Sovay (o Jon Brion θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος), a nervous tic motion of the head to the left (τραγούδι χαμαιλέοντας, συναρπαστικός ρυθμός και βιολιά), fake palindromes (αξεπέραστο, σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια της δεκαετίας), skin is my (modern tropicallia στα καλύτερα της), tables and chairs (όσο λυρικό χρειάζεται για να σου προκαλεί συνεχόμενες ανατριχίλες)...

#08 >>> 2009 >>> Sunset Rubdown - Dragonslayer




Τρίτο πόνημα για τους αγαπημένους Sunset Rubdown. Η συνταγή παραμένει σταθερά καλή. Μ΄αρέσει που συνεχίζουν και εδώ να τραγουδάνε τον ρυθμό από μερικά τους κομμάτια. Φυσική εξέλιξή μετά το Random spirit lover. Αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό συγκρότημα για το οποίο θα ταξίδευα εκτός Ελλάδας για να δω live.
Ας μιλήσουν τα τραγούδια: silver moons (επικό ερωτικό ντουέτο που μόνο αυτοί θα μπορούσαν να γράψουν), idiot heart (τρομερή αλλαγή κάπου στα μισά, ικανό να σε κάνει κομμάτια από το sing-along), paper lace, go on ahead (trumpet trumpet II) (κλασσικό sunset rubdown αριστούργημα), nightingale/December song και dragon's lair (επικά κομμάτια μιάς άλλης εποχής)...

Υ.Γ.1 >>> Το blog-όψήφισμα συμβαίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και είναι μία ιδέα του gone4sure. Στις 20/12 τελειώνει η ψηφοφορία με το #1 του καθενός από τους 84 συμμετέχοντες. Λίγες μέρες αργότερα, θα καταμετρηθούν οι ψήφοι και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα!
Y.Γ.2 >>> Για όσους θέλουν να βλέπουν συγκεντρωμένα τα ψηφιζόμενα κάθε μέρα albums, ο lkrory21 αναλαμβάνει να τα ρίχνει εδώ.

No comments: