14.12.09

Music albums: Top 20 of 2009 & '00s >>> #07


#07 >>> '00s >>> Glen Hansard & Marketa Irglova - Once O.S.T.



Πρέπει να είναι το μοναδικό O.S.T. που έχω αγαπήσει όσο και η ταινία για την οποία έχει γραφτεί (βέβαια κάποια κομμάτια είναι πιο παλιά και προσαρμόστηκαν στην ταινία). Είναι ένα αληθινό μουσικό αριστούργημα, φορτισμένο από άκρη σε άκρη με μία πλούσια συναισθηματική γκάμα στις μελωδίες και φυσικά στις αξέχαστες φωνητικές ερμηνείες των 2 τραγουδιστών.
Ας μιλήσουν τα τραγούδια: falling slowly (δεν πήρε άδικα το όσκαρ καλύτερου κομματιού ταινίας, "take this sinking boat, and point it home..."), broken hearted hoover fixer sucker guy (το comic-relief κομμάτι του O.S.T. είναι τόσο απολαυστικό σε στίχους), when your mind's made up (για όλα αυτά που δεν μπορείς πλέον να αλλάξεις, μην μετανιώνεις όμως για τίποτα), lies (σπαρακτικός Glen), gold ("...and I love her so, I wouldn't trade her for gold..."), the hill (σπαρακτική Marketa), fallen from the sky (παιχνιδιάρικο και αγαπημένο), leave ("let go of my hand..."), trying to pull myself away, all the way down ("you have broken me..."), once ("once, but not anymore", ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά), say it to me now (η απόγνωσή έχει πλέον το δικό της soundtrack... σε όλη μου τη ζωή, υπάρχουν 2 τραγούδια που με κάνουν να κλαίω όταν τα ακούω... το ένα είναι το disarm των smashing pumpkins, το άλλο είναι αυτό)...

#07 >>> 2009 >>> Silversun Pickups - Swoon




Ίσως να φταίει το ότι μου θυμίζουν τις καλές μέρες των Smashing pumpkins, ίσως να φταίει το ότι έχω ακόμα φρέσκια την ανάμνηση του καταπληκτικού τους live στο gagarin. Το swoon ακούγεται δυνατά, από μία μπάντα που νομίζω έχει να δώσει ακόμα πολλά.
Ας μιλήσουν τα τραγούδια: there's no secrets this year (η μετεμψύχωση των '90s), the royal we (αγαπημένο για head-banging), growing old is getting old (για την cool ατμόσφαιρα, τα drums και την κλιμάκωσή του), it's nice to know you work alone (αφιέρωμένο σε όλους τους freelancers, ξέρετε εσείς), panic switch (στο ρεφραίν ο διακόπτης γυρίζει στον πανικό), sort of...

Υ.Γ.1 >>> Το blog-όψήφισμα συμβαίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και είναι μία ιδέα του gone4sure. Στις 20/12 τελειώνει η ψηφοφορία με το #1 του καθενός από τους 84 συμμετέχοντες. Λίγες μέρες αργότερα, θα καταμετρηθούν οι ψήφοι και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα!
Y.Γ.2 >>> Για όσους θέλουν να βλέπουν συγκεντρωμένα τα ψηφιζόμενα κάθε μέρα albums, ο lkrory21 αναλαμβάνει να τα ρίχνει εδώ.

3 comments:

Anonymous said...

fantastiko to once
to exo sta agapimena moy alla to ksexasa stin katametrisi
anyway kali epilogi

One Man Show said...

kai emena apo ta agapimena einai... stin top10ada einai ola 1 k 1 :)

no I in threesome said...

silversun!!!!